DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

Okulumuz Afete hazırlık kulübü öğretmen ve öğrencilerinin rehberliğinde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

06.03.2024 84

Deprem Anı Uygulaması (Çök-Kapan-Tutun )

Okulda yapılan anons ile birlikte deprem anı uygulaması, ders saatinde ve kapalı alanda (sınıf, laboratuvar, kütüphane vb.) yapıldı.

Öğretmenin “Deprem!” diye bağırması veya bir anons ile başladı.

Öğrenciler ve öğretmen sakin kalarak bulunulan yerde Çök-Kapan-Tutun hareketini yaptılar.

İkinci anons ile öğrenciler ve öğretmenler, okul idaresi tarafından belirlenmiş olan tahliye güzergahında, öncelik ve sınıf sırasına göre tek sıra halinde, Acil Çıkış (yangın) merdivenleri veya merdivenlerin duvara yakın olan taraftan başın üstüne kitap veya ellerle koruyarak dışarıya çıktılar.

Acil durum toplanma alanına toplanan öğrenci, öğretmen ve personelin güvenli alanda beklemeleri, yetkililerin yönlendirmesi yapılana kadar okuldan kimsenin ayrılmaması sağlandı.

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024