VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞME PROGRAMI

VELİ- ÖĞRETMEN GÖRÜŞME PLANI

25.09.2023 102

Öğrenci, öğretmen ve veli arasında etkili ve doğru iletişimin kurulması çocukların akademik başarıları açısından büyük önem taşıyor. Bu bağlamda öğretmenlerin ve velilerin bir araya geldiği veli görüşmelerinin önemi büyüktür.

Bu toplantılarda öğrencinin başarısı odak noktaya alınır ve bu konuda iş birliği sağlanması hedeflenir. Bunun yanı sıra; veli öğrencinin son durumu hakkında bilgilendirilir, öğrencinin okul ve dersleri benimsemesini sağlamak ve sosyal yaşamda da etkin şekilde sorumluluk almasına yardımcı olmak için karşılıklı fikir alışverişinde bulunulur.

Veli ve öğretmen ilişkilerinde karşılıklı saygı, anlayış ve beklentilere dair ortak bir dil geliştirilmesi son derece önemlidir. Öğrencinin başarısının sürdürülebilir olması için okul, öğretmen ve aile ortak çalışmalı, ortak kararlar alarak başarıya birlikte ilerlemelidir.

Okulumuz öğretmenlerinin ders saatleri dışında velilerimizle görüşmek için uygun olduğu gün ve saat detayları aşağıda belirtilmiştir.

ÖĞRETMEN-VELİ GÖRÜŞME PLANI

GÜN